Vad krävs för en lärarstrejk?

Hamnarbetarna strejkade häromdagen i solidaritet med sina portugisiska kollegor. Lärarfacken strejkar inte ens för egen del. Undrar vad som skall till för en lärarstrejk? Kanske är det så att man är taktisk och sparar strejkvapnet till valåret 2014. Åtminstone kan man ju få det att låta så för att dölja ett misslyckat avtal häromdagen.

Det kan också vara så att lärarfacken inser att resten av samhället inte anser att lärarna är så förbannat mycket viktigare än alla andra som man så ofta försöker påtala. Det uteblivna stödet skulle kunna bli pinsamt tydligt vid en strejk.

Kanske är det också så att strejkvapnet inte har samma stöd hos medlemmarna i lärarfacken som hos t.ex. Hamnarbetarförbundet. Läraryrket är ett akademiskt yrke och lärarkåren är knappast särskilt radikal. Det finns inget klassmedvetande på det sättet inom lärarkåren, generellt sett. Därför tror jag kampviljan är sämre än inom en del andra fack. Istället får vi fortsätta med att försöka gnälla oss till 10 000 mer i lön. Det kommer nog att ta tid.

Bloggat: , , , , , , ,

Annonser
Det här inlägget postades i Objektiv fakta, Politik, Skola, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vad krävs för en lärarstrejk?

  1. klalin skriver:

    Vad som krävs för en lärarstrejk är en utbildningsminister vid namn Ibrahim Baylan, således senvår 2015. Björklund höjer då en skål som tack till Fjelkner. I min analys sitter nu Sirén med Svarte Petter. Vad som möjligen kan överraska Fjelkner och kasta om mitt ritbord är hennes militanta medlemmar, inte helt lättbevekade.

  2. Ping: Fakta och Fördom « Välkommen till verkligheten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s