Björklund har löst skoltröttheten

Antalet sökande till yrkesförberedande program på gymnasiet rasar. Troligtvis för att de inte ger högskolebehörighet. Helt plötsligt verkar vi alltså ha färre antal skoltrötta elever. Grattis Jan, vilket trolleri! Eller?

Det är glädjande att så många ungdomar genomskådat Alliansens försök att sortera ut ungdomar redan i högstadieåldern. Men det är också till viss del oroande att många söker sig till utbildningar som med den nya skollagen ställer ännu högre krav för högskolebehörighet. De som inte klarar av behörigheten på studieförberedande program står också utan yrkesutbildning. Tough luck.

Bloggat: , , , , , ,

Annonser
Det här inlägget postades i Skola, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Björklund har löst skoltröttheten

 1. Göran Tullberg skriver:

  Studieintresse.

  Björn, Det fanns ett program på TV där elever som gått ut gymnasiet utan bra betyg fick ge sina synpunkter. De ville gärna ha behörighet till högskola/universitet, men de ville inte studera. De hade misslyckats och ville ha behörigheten, men ville inte studera på universitet – de var brända.

  Allt fler elever misslyckas och förlorar både intresse och förutsättningar för ”högre studier”.

  Ointresset för yrkesutbildning kan vara ointresse för all utbildning. Det finns många dåliga skolor i Sverige. De blir fler och sämre och skapar både ointresse och oförmåga att läsa vidare.

  Lösningen på alla utbildningsfrågor är att skapa bättre skolor som föder intrsse för studier och som ger elever en bra grund för att studera mera!

  Så är det Björn. Jag tror du håller med mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s