Men för helvete!

9A, ett förhandstips: Det kommer att gå ganska bra för eleverna. Stjärnlärarna kommer att ta klassen med storm. De ordinarie lärarna kommer att framstå som slagna, kuvade, inkompetenta, visionslösa, lata och oengagerade. Synd att inte alla lärare får möjlighet till korta projekt utan långsiktigt ansvar till tv-lön.

På tal om engagemang, läser i en skolrelaterad tidning om en mer eller mindre sinnessjuk lärare som går upp klockan fyra på morgonen och jobbar elva timmar om dagen, det tas upp som ett positivt exempel på engagemang. Idioti par excellence.

Dessutom hävdar fredagens kolumnist i Metro (ej på nätet ännu) att vi lärare måste anstränga oss mer. Ytterligare någon, från närlingslivet, förfasar sig över att bara en tredjedel av lärarens arbetstid går åt till undervisning. Det är väl en jävla tur det, vill jag skriva på en skylt och köra ner i halsen på vederbörande.

I affekt…

Bloggat: , , , , , , , , , , ,

Annonser
Det här inlägget postades i Skola, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Men för helvete!

 1. Henrik Bolmvik skriver:

  Jasså, du har vaknat på den sidan idag…men du har ju förstås helt rätt.

  Det positiva med förra säsongen av 9a var att svenska folket (alla nio miljoner förstå-sig-påare) fick inblick i skolverksamheten. Jag fick en känsla av att det var en ganska positiv bild som efter en del om och men förmedlades, vilket är en angenäm kontrast till den mer gängse bilden av svensk skola.

  • Björn skriver:

   Hehe, jo ibland kan man inte låta bli. Brukar oftast vila på mina inlägg någon dag annars. Men det är kul att skriva när man är uppe i varv. 🙂

   Jag menade nog inte att såga serien helt. Förhoppningsvis kan den bidra med en inblick i skolvärlden.

 2. Emelie skriver:

  Tack tack tack tack tack!

 3. Christermagister skriver:

  Handskarna av, det passar dig ganska bra! 🙂

  Jag håller förstås med i sak.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s