Give me christianity and by God I will teach it

Business as usual när Jan Björklund blidkar Kristdemokrater och Sverigedemokrater genom att köra över skolverket och ge fortsatt stöd till kristendomens särställning. För att vara ett liberalt parti är Fp väldigt fixerade vid ideér som drar åt rakt motsatt håll. Att döma av Fp´s övriga politik är liberalismen dock något av ett minne blott, så någon jätteöverraskning är det kanske inte.

Hursomhelst, vore jag religionslärare skulle jag ta mig an kristendomen med glädje. Det är trots allt den religion som påverkat våra liv allra mest. Det är också den religion som påverkat alla icke-kristna mest.

Jag skulle ta upp korstågen, kolonialismen, abortmotståndet, intoleransen mot oliktänkande, häxprocesser, inkvisitionen, Irakkrigen (som fördes med den kristna Gudens mandat) ja det kristna motståndet mot det mesta som vi vill att vårt nuvarande samhälle skall karaktäriseras av. Orättvist? Verkligen.

Förr var det kyrkans uppgift att se till att människorna var nöjda med sin lott i livet. Ett system av över- och underordning kan bara döljas om man kan få det att framstå som naturligt. Det gjorde prästerna bra medeltiden. När nu religionens makt att göra detta har avklingat så träder skolan in i dess ställe. Tänk vad de båda skulle kunna åstadkomma tillsammans. De där uppe ler i mjugg bakom sin neutrala fasad.

Nåja…

Christer, Svd, DN, Expressen

Bloggat: , , , , , , , , ,

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Give me christianity and by God I will teach it

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s